27 Ekim 2009 Salı

Millwall'lu Galatasaraylılar


Millwall taraftarları İngiltere'nin en agresif ,en holigan ruhlu taraftar gruplarından biri hatta ilki olarak bilinir. Hatta, Millwall'un en ateşli taraftar grubu "Bushwackers"ın maçlardan önce ve sonra neler yaptığı, kavgaları ve futbola, taraftarlığa bakış açıları da " Football Factory " adlı roman ve bu romandan uyarlanan filme konu olmuştur.



İşte bu aynı Millwall bu sezon İngiltere 1.Ligi'nde mücadele ediyor ve hafta sonu tanıdık bir ekip , Leeds United ile kendi sahaları The Den'de karşılaştılar.

Maçtan ajanslara düşen haberin başlığı ise :

" Millwall , Galatasaray forması giyen taraftarını bulup cezalandıracak "

Böyle bir reputasyon sahibi olmak ne kötü gerçekten..
Üstünden 9 yıl geçti ama Avrupa futbol kamuoyunda , özellikle de İngiltere'de Galatasaray taraftarları ve dolayısıyla Türkler hala katil , bıçakçı taraftarlar olarak anılıyor ve bu böyle de gidecek.

Millwall taraftarı da , rakip Leeds'lileri kızdırmak için giydiği Galatasaray formasıyla birisini bıçaklar gibi hareketler yapmış ve Leeds taraftarı çileden çıkmış. Millwall yönetimi şimdi kamera görüntüleriyle tespit edilen bu taraftarı arıyor ve stada girişini yasaklamak ve ceza vermek için gerekli işlemleri yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder