18 Ekim 2009 Pazar

2009-2010 Sezon Başı Gözüme Çarpanlar

Turkcell Süper Lig'de 9 hafta geride kaldı. Fikir edinmek için yeterli sürenin geçtiğini düşünüyorum.

Hep 3 büyükler merkezli yorum ve yazılar okuyoruz. Ben de bu sezonun başında gözüme çarpan, sezonun geri kalanında da etkili olacağına ve ligin kaderinde rol oynayacağına inandığım isimlerden bahsedeyim ;



Ertuğrul Sağlam : İyi bir teknik adam olduğunu Bursa'da da ispatlıyor. Kayseri'de çok başarılı ve büyüklere meydan okuyan , sürekli başa oynayan bir takım yaratmıştı. Bu başarısı O'nu Beşiktaş'a götürmüş, orada da sonuç ve futbol olarak başarısız olmasa da daha önceki yazılarda sıkça belirttiğimiz büyük takımlarda çalışmanın teknik adamlığın iyiliğinin yanında başka özellikler de gerektirmesi nedeniyle ayrılmak zorunda kalmıştı. Beşiktaş'tan sonra gittiği Bursaspor'da da daha geçen sezonun son çeyreğinde fark yaratmış , UEFA'yı zorlamıştı. Bu sezon da aynı çizgiyi sürdürüyor ve zirve ikilinin hemen arkasına yerleşmiş durumda.



Thomas Doll : Ligimizin gördüğü kaliteli yabancı hocaladan biri. Kendisinin Bundesliga'da iş bulamama ihtimali de yok aslında ama yine bir İlhan CavCav başarısı olarak G.Birliğî'nin başına geldi bu sezon. Son 8 yılı uykuda geçiren G.Birliği'ni diriltti ve yine yukarılara oynayan, kolay kolay yenilmeyen bir takım haline getirdi. 2.haftadaki Beşiktaş maçında ligin en iyi Anadolu takımı olur dediğim G.Birliği çizgisini bozmadan devam ediyor.

Bu haftaya kadar ilgimi çeken , sizin de gözünüzden kaçtıysa takip edin diyeceğim oyuncular da şöyle :

Harbuzi (Gençlerbirliği)
Julio Cesar (Gaziantepspor)
Kahe (Gençlerbirliği )
Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği)
Cangele (Kayserispor)
Hurşit (G.Birliği)
Turgay Bahadır (Bursaspor)
Volkan Şen (Bursaspor)
Simpson (Manisaspor)
Furkan Özçal (Kayserispor )

Bu adamlar takımları adına önemli işler yapıyor ve maçların skorunu değiştiriyorlar. Zaten bakarsanız hep üst sıralara oynayan Kayseri , Gençlerbirliği ve Bursaspor ağırlıklı bir tablo..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder