21 Ekim 2009 Çarşamba

Barcelona 1 - Rubin Kazan 2


Dün gece Şampiyonlar Ligi maçları için İddia oynayanlar kuponlarında 1 maçı tutturabildilerse bile helal olsun diyeceğim..

Böyle sürprizlerle biten bir gece uzun süredir hatırlamıyorum. Neredeyse tüm favoriler kaybetti , ev sahipleri yıkıldı, her maç üst bitti.

Barcelona - Rubin Kazan maçı , tarihinde 3. şampiyonlar ligi maçını oynayan Rubin Kazan'ın bu kısa tarihe sıkıştırdığı ilk destanla bitti. Barcelona taraftarı için ise "şişerek biten bir gece" oldu. Maçın 75. dakikasında topla oynama yüzdesi Barcelona adına %79 , maçın skoru ise Kazan lehine 1 - 2 idi. Sonra Barcelona o yüzdeyi daha da yükseltti ,uzatma dakikalarında bile topu direkten döndü ama R.Kazan 3 puanı hem de Gökdeniz Karadeniz'in golüyle aldı gitti. İşte burası yeni bir paragrafı hak ediyor ;


R.Kazan'ın dün akşam Neu Camp'taki oyun planı Gökdeniz üzerineydi. Tek forvet arkası Dominguez ile çıkmışlardı sahaya ama esas gol planları Gökdeniz'in orta sahadan rakip defansın ara ve arkasına yapacağı koşulardı ve özellikle ikinci yarı muhteşem oynadı Trabzonlu; Barcelona rakip sahada 1000 pas yapıp bir arpa boyu gidemezken R.Kazan'ın topu tutup çalım atan tek oyuncusu, tek tehditiydi ,tehdit gerçek oldu sonunda.

Bazı durumlar bazı zamanlara denk gelince insanın bunun üstüne klişe edebiyatı yapması da neredeyse zorunluluk haline geliyor. Ben şimdi niye bu Gökdeniz'in Milli Takım'da olmayışını sorgulamayayım ki..Bu seviyelerde top oynayan ve bu kadar da etkili olan bu adamın Milli Forma hakkıydı diye düşünüyorum. Bu maçın tam Terim'in istifasının üstüne oynanmasını da Tanrı'nın hocaya bir şakası diye yorumluyorum..

Bir yorum da formalara..
Bu sene Barcelona'nın ince çubuklu home formasını hiç beğenmiyorum. Taklit gibi duruyor o efsane forma. Ama dünkü maçta R.Kazan'ın giydiği forma gördüklerimin en kötülerinden biri. Çirkin bir koyu yeşil , anneanne kumaşında bir t - shirt üstüne o red bull logosuna benzeyen dev logo..Bir de teknik direktörlerinin elindeki tespih ve ağzındaki dualarla tam İslam takımı olmuşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder