20 Ekim 2009 Salı

Abdi İpekçi - Sıfır Seyirci Noktası


2010 FIBA Dünya Şampiyonası için geri sayıma başladık. Ev sahipliğimizn açıklandığı 2005 yılından bugüne kadar hazırlık ve altyapı çalışmalarında hep sınıfta kaldık. Planda olan bazı şehirlere hiç salon yapamadık , bazılarına da yapmaya başladık ama sonunu getiremedik.
Elimizde elmas gibi duran Abdi İpekçi Spor Salonu ise bir kez daha yenilendi.
Beko Basketbol Ligi'nin başlamasıyla birlikte de salon tekrar görücüye çıktı. Geçtiğimiz sezonlarda maçlarını Darüşşafaka Ayhan Şahenk'te oynayan Galatasaray ve Efes Pilsen de Fenerbahçe Ülker ile birlikte bu sezon Abdi İpekçi'de oynayacaklar iç saha maçlarını.

Bu haftadan belli olan birşey var ki ;yazık bu lige , bu oyunculara. Çünkü, neredeyse bütün sezon maçlarını 12.000 kişilik bu dev mabedde bomboş tribünlere oynayacaklar. O koca salon sadece Avrupa Kupası ve birkaç önemli derbi maçta dolacak ; diğer maçlarda ise oyuncu ve koçların sesini duyacağız dış ses olarak, bir de parkeden gelen ayakkabı gıcırtılarını..

4 - 5 bin kişilik kompakt iki tane salon yapıp (biri Avrupa, biri Anadolu yakasına)o salonlarda maçları oynatmak fikri herkesin aklına gelmiştir tabii ; ama ya politik ya ekonomik bir takım şeyler hep önüne geçiyor bu projenin. Anadolu yakasında Ataşehir civarına Fenerbahçe'nin kullanması için bir salon yapılıyor. Açılacağı tarihi bekliyoruz bakalım.

Bir de , maçlarda Beko'nun kinayeli bir reklamı dönüyor. Hem bizim ligimizin hem de Alman basketbol liginin sponsoru olan Beko , basketbola büyük yatırımlar yapıyor. Onlar da bu seyirci sorunsalının farkında ve reklamlarına da yansıtmışlar ;

Bomboş bir Abdi İpekçi görüyoruz , kamera Abdi İpekçi'nin kasvet dolu boş halini dolanıyor ve tag line çıkıyor ;

" Haydi salonlara ! "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder