28 Nisan 2009 Salı

Roma Yolları - Son Dördün


Bir kez daha yarı finalde karşı karşıya geliyorlar.
Hem iki ülke , hem de iki kulüp arasında süregelen bir rekabet var..

2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında da birbirleriyle eşleşmişlerdi. Benim de eğitim nedeniyle Barcelona'da yaşadığım döneme denk gelmesi nedeniyle Barcelona halkının ve takımın Chelsea'yle ilgili özel bir hırsı olduğunu söyleyebilirim.
Tabii, bu hırsın asıl kaynağı malum adam Jose Mourinho..
Mourinho'nun kariyeri, Barcelona'da Bobby Robson'ın tercümanı olarak başladı. Sonra, o boynuz büyüdü büyüdü büyüdü , kulağı rahatsız etmeye başladı.
2005'teki ilk eşleşmede Mourinho çok iddialı açıklamalar yapmış , Katalanlar buna çok sinirlenmiş ancak sonuç da Chelsea'nin lehine olmuştu. Bu maçtan önce , Chelsea Barcelona'ya geldiğinde , Barcelona taraftarları havalimanında toplanmış ve Mourinho'ya ithafen hazırlattıkları " Doğduğun yere hoşgeldin Tercüman " yazılı pankartlarla Portekizli hocanın sinirleriyle oynamışlardı..
2006'da bu sefer Barcelona devam ediyordu yoluna Mourinho'nun öğrencilerini devirerek.


Artık Mourinho Chelsea'de değil,
Ama Katalanları kızdırmaya devam ediyor, işte dünkü demeci;

" Chelsea Barcelona'yı eleyebilir "

Tamam da " Sana Ne " demezler mi adama..

1 yorum:

  1. Barca'nın Chelsea'ye karşı özel bir hırsı var.Maç 0-0 bitiyor.Ama maç içinde veya sonunda kavga yok.Adamlar bu işi bilmiyorlar..!Gelip bir de bizi seyretsinler.(Sahi unuttum,İspanyol TV'si GS-FB maçını canlı verirken yayını kapatmıştı.Tabii adamlar kavgayı göremediler,bilmemeleri normal..! )

    YanıtlaSil