16 Nisan 2009 Perşembe

Chelsea-Liverpool ; Bir İstanbul Masalı


Şampiyonlar Ligi bu sezon İngiliz takımlarının domine etmesinin de etkisiyle, neden dünyanın en çok izlenen ,sponsor geliri en yüksek olan, ve ekonomisi en büyük spor organizasyonu olduğunu ispatladı.

Salı gecesi oynanan Chelsea-Liverpool maçı doyumsuz bir şölendi. Liverpool'un "İstanbul Ruhu" ilk yarıda Stanford Bridge'deydi. 1-3'ün rövanşını alacaklarına öyle inanmışlardı ki.


Şampiyonlar Ligi Finali'nde bir 45 dakikada 3 - 0'dan maçı çevirebilen takımın taraftarları olarak inanmak en çok onların hakkıydı zaten. İnanılmaz başladılar maça , ilk yarım saat bittiğinde tünelin ışığı gözükmüştü bile; 2 - 0 öne geçmişti Liverpool.

İkinci yarı bir destan izlemek için hazırlanmıştım , 3 olacak Liverpool yeni bir destan yazacaktı. 3 oldu olmasına ama bu sefer şahlanan Chelsea'ydi ; onlar da ikinci yarının ilk yarım saati 3 - 2 'ye çevirdiler maçı. Bu sefer bitti dedik , 15 dakika var , Liverpool burdan 5'i bulamaz artık..Buluyordu nerdeyse. 75 - 80 araı maçı tekrar 3 - 4'e çevirdiler.

Son 10 dakikayı izlerken oynanan oyunun güzelliği bir kez daha beynime girdi. Futbol buydu işte , bizim geçtiğimiz Pazar izlediğimiz ve hatta bizim ligimizde izlediğimiz bu oyun değildi. Chelsea o sırada kaptan Lampard'la 4 - 4'ü buldu ve Barcelona'nın rakibi oldu yarı finalde.


2004, 2005,2006,2007,2009 ; son 6 yılda 5.kez son dörde kaldılar Şampiyonlar Ligi'nde..Parayla da saadet oluyormuş demek ki..Bir yandan bakınca da bizim ülkemizde de çok büyük paralar kazanan oyuncular var ama önce spor ahlakı , takım ruhu ve yaptığı işten zevk almak geliyor. Sonrası zaten çorap söküğü..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder