24 Ağustos 2009 Pazartesi

Mübarek !


Türkiye 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na talip..Oldukça da iddialı bir aday olarak görülüyor.

Ramazan ayının her sene 10 - 12 gün geriye gittiğini hesaplarsak 2016 yılında kupanın başlayacağı Haziran ayının tamamı Türkiye'de Ramazan ayına denk geliyor!! Ne düşüneceğimi bilemedim , bizim futbolcularla ilgili oruç tartışmalarının boyutları gözümün önüne geldi, amanınn derim..En ufak başarısızlıkta önüne geçilmez tartışmalar olur. Bu işin bir boyutu.

Bir de, maçları izlemeye gelecek turistler var. Onlar için Ramazan değil , tatil olacak o ay.. İçki içecekler , eğlenecekler, hakları da..Ya biz? İçki satacak mıyız? Onların eğlencesini hoşgörüyle karşılayacak mıyız? İnanılmaz önemli bir sınav olur bizim için..

Türkiye için iftar , Avrupa için maç vakti ..

2 yorum:

  1. tam bizim basına göre bir konu...çok iyi manşetler çıkar bu konudan..önce uzunca bir süre yolculukta olanın "seferi" sayılması kabilinden futbolcuların oruç tutmamasına meşruiyet kazandırılmaya çalışılır..tabi hakan şükür, hasan şaş tayfasından geri kalanlar ya da yeni hakan'lar, hasan'lar buna aldırış etmeden dini vecibelerini yerine getirken skora göre basının nabzı da değişir:"iman güzüyle kazındık!" vs "güçten düştük"..

    YanıtlaSil
  2. Laiklik denince geniş anlamda bir dini özgürlük düşünürüm.Müslüman olsun veya olmasın,oruç tutsun veya tutmasın beni ilgilendirmez.Herkes kendi davranışından sorumludur.Ama asla başkasına sen neden böyle yapıyorsun denmemelidir.Fakat günümüzde öylesine fikirler,görüşler var ki bırakın Ramazan ayında Türkiye'de yapılabilecek bir Avrupa Futbol Şampiyonası'na gelecek yabancı (ve müslüman olmayan ) misafirlerin içki içmesini,siz bugün kendi ülkenizde ramazanda öğle vakti herhangibir lokantada yemek yeyin de başınıza gelecekleri görün.Fişlenip Ergenekon'un 5.iddianamesine bile girersiniz...! Ama şunu da söyleyeyim.Bence bu hükümet çok ileri görüşlü..! Şampiyonanın yapılacağı 2016 yılında iktidarda bulunamayacaklarını ve o yıllarda gerçekten laik bir iktidarın olacağını adları gibi biliyorlar ve hiçbir sorun çıkmadan Avrupa Futbol Şampiyonasının Türkiye'de Ramazan ayında bile rahatlıkla yapılabileceğini düşünmüşler...! Teşekkürler Takunya United..!

    YanıtlaSil