24 Ağustos 2009 Pazartesi

3 / 34


Lig uzun bir maraton uzun olmasına ama başlangıçlar da fikir veriyor tabii. Bugünden söylüyorum ;Galatasaray ile Fenerbahçe arasına üçüncü bir takım bu sezon giremez. İkisi , 3 yıl önce olduğu gibi atbaşı giderler , puan rekoru kırarlar, hangisi bir kalem daha az hata yaparsa o şampiyon olur..

Cumartesi renksiz takımın renksiz maçıyla başladı hafta. Maçın renksiz tarafı geçen seneden hatta geçen 5 seneden çok daha iyi bulduğum G.Birliği'ydi. Maçı bir takım kazanmalıydı desek bu takım onlar olurdu ama Ümit Karan'dan beri bir santrafor bulamadılar adam gibi; hep aynı tip, deli fişek , sağı solu belli olmayan ama kesin bir gol vuruşu hiç olmayan forvetlerle götürmeye çalışıyorlar işi; olmuyor tabii. Kahe'yle Mustafa Pektemek de son iki temsilcisi bu ekolün. Yine çok çok iyi bir orta saha oyuncusu almış CavCav ;İsveçli Harbusi. Ligin yıldızlarından biri olur, Troisi2yi de kaptırmasalar Kayseri'ye müthiş ikili olurlardı. Bu kötü maça bir paragraf yazı yazdım , onda da Beşiktaş'tan bir cümle yok..Lafını edecek birşey yok da o yüzden. Sistem sıkıcı , uygulayanlar sıkıcı ,insanı heyecanlandıracak , takımı karşı kaleye taşıyacak bir tane adam yok. Var olanlar da ya sağ açık , ya sol açık..Yani yanlış zaman, yanlış insan modeli. Mustafa Hoca zaten bugünleri görmüştü , yazın sözleşme imzalamama çabaları da bundandı, Fatih Terim'in Milli koltuğu boşaltmayı beklemesi de..İki haftaya Galatasaray maçı var Sami Yen'de ;o maçın üstüne Denizli'den bir kehanet gelir bence;

" Şu hafta neyin ne olacağını hep beraber şurda görceğiz , ondan hiç şüphem yok"

Bu sene tutmaz gibi Mustafa Hocam senin kehanetler de..



Pazar akşamı ise Galatasaray'ın tarifeli seferi vardı Sami Yen'de..Vasat bir futbol oynadı 2288 formalılar ama skor tabelası yine 4 yazıyordu Galatasaray'ın hanesine. Galatasaray tarihinin en iyi kadrosu diyebilirim bu kadroya. Tarihin en iyi takımı olma yolunda da bu kez 4 sene beklemeyecek gibi, hızlı adımlarla takım da oluyorlar. Arda, kaptanlığın, aldığı paranın , giydiği 10 numaralı formanın, herşeyin hakkını fazlasıyla veriyor. Keita 4-3-3 sisiteminin Galatasaray'da uygulanabilme sebebi. Elano da pastanın üzerindeki krema..Dün oynayan 11'in 8 oyuncusu da yerli. Bu da ayrı bir avantaj. Böylesi bir kadronun içinde yerli çoğunluğunun olması her zaman başarının anahtarlarından biri. Adnan Sezgin'in hiçbirşeye karışmaması veya karışamaması ise en büyük avantaj..

1 yorum:

  1. Lig çok uzun bir maraton.Henüz 3/34 ü oynandı.Ama Türkçe'mizde bazı özdeyişler vardır"Adam olacak çocuk ........ bellidir." gibi.FB ve GS buna uyuyor.Geçen yıl hiçbirşey oynamadan kupaları toplayan BJK'da farklı bir görünüm yok.Ama bu sene geçen yılki FB ve GS yok.Futbol oynamaya çalışan kulüpler taraflı,tarafsız herkese zevk veriyor.İnşallah BJK ve diğerleri de buna katılırlar.Çünkü biz futbolu seviyoruz.

    YanıtlaSil