2 Ağustos 2009 Pazar

Süper Kupa : Çubuklu vs Pençe


2009-2010 sezonunun ilk resmi maçı olan Süper Kupa Finali önümüzdeki sezon oldukça kaliteli ve çekişmeli bir lig izleyeceğimizin de ilk işaretiydi. Her iki takım da sezon başı olmasına rağmen hem taktik hem de fizik açıdan iyi mücadele etti ve oynadıkları seyir zevkş yüksek futbolla izleyenlere keyif verdi.

Fenerbahçe geçen seneden çok çok farklı. Bir defa sürekli oynamak istiyorlar. Wederson bile sürekli maçın içindeydi ve iyi bir maç çıkarttı desem heralde bu oynama isteğini anlatmış olurum. Alex 2 sene önceki gibi etkili, Guiza Fenerlilerin beklediği kadar etkili, Cristian Aurelio gibi ,Emre Belözoğlu belki de 6 yıldır ilk kez sağlıklı, güçlü ve önemini hissettiren bir oyun oynuyor. Bir tek defans biraz aksak..Önder - Bilica hiçbir zaman Lugano - Edu gibi değiller , olamazlar. Oraya bir çare gerek..


Beşiktaş da geçen seneden daha da organize. Yapılan takviyeler genelde yerinde ama orta sahada yaratıcı bir süperstarın eksikliği de bağırıyor. Öyle bir adam alırlarsa yine şampiyonluğun en güçlü adayı olmaya devam ederler , yoksa Fener ve Galatasaray'dan kadro olarak biraz eksikler. Tabii , kağıt üstündeki isimler de çok önemli değil ,oynatan da önemli , oyuncuların oynama isteği de , yönetimin rolü de..Beşiktaş, işin bu kısmında iyi olduğu için şampiyon oldu zaten..Yine en güvenilir yanı bu olacak..

Süper Kupa'da iki büyüğün sezon öncesi İstanbul'da karşılaşması da bana TSYD kupası günlerini hatırlattı. Tekrar düzenlense..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder