6 Ağustos 2009 Perşembe

Markalar için Yeni Sezon

Bugün 2009-2010 sezonu başlıyor.

Spor markaları için de gösteri başlıyor ; özellikle de iki dev nike ve adidas için..

Nike her sezon olduğu gibi yine sezonun ilk günü için medya planlamasını yapmış ve spor gazeteleri Fanatik ve Fotomaç'a cover olarak yeni kampanyasını çıkmış ;

" Farkı Sen Yarat "


En Son " V for Victory " kampanyasını yapmışlardı ,şimdi de " Make The Difference " .

Nike'ın pazarlama dili "ben merkezli" ve emir kipinde konuşan bir dil. Sürekli yap , et, dur ,git, gel, vur gibi sert mesajlar içeriyor , renkler karanlık ve kasvetli ,genel görünüş agresif ve savaşçı.. "Amansız Ol" gibi.. Bu kampanyada da aynı dil ve yine çok uzun epik bir metin kullanılmış. İlanın asıl amacı yeni kramponları promote etmek ve ön sayfadaki metin daha sonra arka sayfada yeni kramponun görseli ve ona ithaf edilmiş bir metinle devam ediyor. Ligin başladığı gün spor markalarının medya planlaları için en önemli gün.. Nike de spor gazetelerini kapatmış.



adidas ise Nike'tan farklı olarak lokal TV reklamları çekmeyen ve lokal assetlerini kullandığı işler yapmayan bir marka. Geçen yıla kadar Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sponsoru olan ancak BJK ile çalışmayan adidas, bu sene Beşiktaş'ı da portföyüne katınca lig üzerinde büyük bir üstünlük sağladı ve 3 büyük takımı da biraraya getirdiği için ulusun tamamına hitap etme şansı kazandı.

Bugün Nike'ın spor gazetesi coverlarına adidas da tüm büyük ulusal gazetelere verdiği "3 Büyuk Forma, Tek Marka! " ilanıyla cevap verdi. Lokal olarak hazırlanan bu iş için Fenerbahçe'yi Semih , Galatasaray'ı Servet ,Beşiktaş'ı da Ferrari temsil ediyor..

1 yorum:

  1. Selamlar MG;
    Adidas Türkiye liginin en önemli takımlarına kendi formasını sanırım ilk defa giydiriyor.Bu önemli bir başarıdır.Katkısı olanları kutluyorum...Dünyada buna benzer örnekler varmı?Nike'ın football ayakkabısında belirgin bir üstünlüğü göze çarpıyor.Adidas formada ve top tagösterdiği bu başarıyı ayakkabıda neden gösteremiyor?
    Rekabet güzeldir.
    Sürekli başarılar dileklerimle..
    Erol PINAR

    YanıtlaSil