2 Temmuz 2009 Perşembe

Kader Keita


Haldun Üstünel geleneği devam ettirdi ve hiçbir basın organında bir kez bile adı geçmemiş olan Kader Keita'yı Galatasaray'lı yaptı. Artık Galatasaraylı taraftarlar için yaz aylarında gazetelerdeki transfer yalanlarını okumak ve bunlarla eğlenmek dönemi bitti. Her sabah, acaba Haldun bu akşam kimle İstanbul'a geldi dönemi başladı..

Keita'ya gelince..

Bu transferin bize anlattığı en önemli şey Rijkaard'ın sisteminin 4-3-3 olacağı ve Galatasaray'da isme ve yıldıza değil , sisteme dayalı bir organizasyon olacağı..

Kewell veya Arda bir kanatta - Keita öbüründe hücum ağırlıklı kanat oynayacak , Baros ortada onların servislerini bekleyecek. Kewell - Arda'dan açıkta oynamayanı da orta 3'lüde görev yapacak.

Keita 2007 senesinde Avrupa'da piyasası en popüler oyunculardan biriydi. Lille formasıyla harikalar yaratmıştı ve Lyon gibi pahalı transferler yapmayan , tersine yetiştirip satan bir kulübe tam 17 milyon €'ya transfer olmuştu. Lyon'da Keita için herşey Lille kadar iyi gitmedi ama Baros da Galatasaray'a kadar oynadığı hiçbir kulüpte bir sezonda 15 gol bile atma başarısı gösterememişti. Burada önemli olan Keita'nin Lyon gibi bir dev tarafından bu kadar yüksek bir bonservis ödenmeye değer bulunmuş olması..Benim için iyi referans ; Türkiye'de bu kadar büyük yıldızlar var ama bugüne kadar bir tanesine bile 15 milyon Euro veren olmadı.

Taklalara hazırlanın..

1 yorum:

  1. 1981 doğumlu,yani 28 yaşında ve tam olgun çağında bir futbolcu.Ayrıca fizik olarak da güçlü.184 cm. boyunda ve 80 Kg.ağırlığında.Takım iyi organize olursa seyretmek çok zevkli olacak gibi görünüyor.Sağda Keita,solda Arda veya Kewell,ortada Baros.Ne olacağını bilmem ama bildiğim tek şey GS'ın maçlarının gollü geçeceği.Herkese iyi seyirler.

    YanıtlaSil