1 Temmuz 2009 Çarşamba

Tıklanma Oranları


Mobil iletişim spor kulüplerinin de resmi bilgi akışını sağladıkları bir numaralı mecra oldu. Artık bir kulüple ilgili önemli her karar resmi sitede yayınlanmadan "resmi" olmuyor. Basın , taraftarlar , kamuoyu ; kulübün transferleri , basın toplantıları, organizasyonları ,programı, resmi açıklamaları gibi konular için resmi siteyi referans alıyor.

E tabii, bununla birlikte "en çok kimin sitesi ziyaret ediliyor ?" , oradan da "en çok kimin taraftarı var?" gibi sorular ve taraftarlar arası çekişmeler başlıyor.

Biz de internet kullanıcıları üzerinde yaptıkları araştırmalarla bu konuda dünyanın en iyisi olan alexa.com'da açıklanan gerçek verilere bakalım..


Galatasaray.org birinci Fenerbahce.org ikinci olmuş, Beşiktaş ise üçüncü… Fakat Türkiye içerisinde sıralamalardaki yerleri çok da iç açıcı değil:Galatasaray,103. Fenerbahçe 111. Beşiktaş 253. Futbol; Türkiye’nin en büyük eğlence kaynağı, en büyük eğlence sektörü ve bu üç takım futbol-eğlence endüstrisinin en büyük üç aktörü… Ama internet siteleri hiç de hak ettikleri seviyede ve sıralamada değil.

Galatasaray.org / dünyada 6,646 (Türkiye'de 103)
Fenerbahçe.org 8,106 (Türkiye'de 111)
BJK.com.tr 21,023 (Türkiye'de 253)
Trabzonspor.org.tr 56,434 (Türkiye'de 1,237)
Bursaspor.org 142,243 (Türkiye'de 2,513)
Sivasspor.org.tr 255,951 (Türkiye'de 5,630)

Kulüplerin sitelerini daha interaktif birer platform haline getirmeleri ve taraftarların sitelerden sağlayabilecekleri faydaları artırmaları gerekiyor. Avrupa'nın ünlü kulüplerinin sitelerinde sadece siteye üye olduğunuzda erişebildiğiniz içerikler var. Kulübün maçlarını site üzerinden satın alıp canlı izleyebiliyorsunuz. Bu tip siteye özel imkanlar artmadıkça bu sitelerin tıkları da artmaz..

2 yorum:

  1. Bizim taraftarlarımız abartılmış,şişirilmiş haberleri daha çok severler.Hal böyle olunca resmiyet arz eden bu siteleri pek ziyaret etmezler.Çünkü ciddi bir şey okumak onları sıkar.Bu hususta biraz daha zamana ihtiyacımız var.Yeni nesil geliyor.Onlardan ümitliyim.

    YanıtlaSil
  2. fenerbahce.com'un resmi site zannedilerek neredeyse fenerbahce.org kadar ziyaret edildiğini düşünürsek yazıdaki sıralamada bir değişiklik olması da muhtemeldir. Eskiden galatasaray.com diye ayrı bir site de vardı, sanırım kulüp onu satın almış, ama fenerbahce.com halen bağımsız bir site olarak yayınlarına devam ediyor.

    YanıtlaSil