28 Temmuz 2009 Salı

Kırmızıyla Moruna


3 büyüklerin forma sponsorluğunda aynı markayla anlaşması ve hepsinin de bu sene adidas'ın 3 çizgisiyle mücadele edecek olması nedeniyle sezon başı forma lansmanları da artık TSYD kupası formatına döndü. Bir - iki hafta boyunca büyükler sırayla yeni formalarıyla arz-ı endam edereken, taraftarlar ve medya için de atış başlıyor..

Dün akşam da sarı kırmızı forma lansmanı vardı..Sarı ve kırmızının gitgide azaldığı formaların lansmanı. Herkesin seneye renk skalasından bize ne düşecek acaba demeye başladığı formalar..

İki sene çnce Fenerbahçe'nin turkuazıyla başlayan farklı renkli ticari forma konseptini, Galatasaray da geçen yıl Turuncuyla "me too" yapmıştı. Olmuştu da turuncu, en azından akla fikre sığdırılacak bir hikayesi vardı.
" Sarıyla kırmızını karışımı "

Pazarlama stratejisi anlamında baktığımızda bu tip alternatif bir renk kullanmak, klasik formaları almış ve daha da almayacak olan taraftara da forma satabilmek adına akıllı bir strateji aslında. Ama böyle radikal stratejiler devamlı olduğu zaman değer kazanıyor ve benimseniyor. Daha da önemlisi markalar bu projelerinin ekmeğini lansmanlardan bir süre sonra, tüketici fikre biraz daha alışınca yiyor.

Peki Galatasaray ne yaptı? Bir doğruyu hemen bir yanlışla götürdü ve turuncuyu iptal edip bu sefer daha da radikal olan moru çıkardı alternatif renk olarak!! Yani, mor rengi beğenmek ya da beğenmemek ayrı bir konu (ben de beğenmedim) ama daha yanlış olan turuncudan bu kadar çabuk tamamen vazgeçmek. Bu sezon da turuncu en azından formaların detaylarında bir yerde ve GS Store koleksiyonunda yer almalıydı.

2 yorum:

  1. Mor/lila forma ile maymuna dönmüşler.

    YanıtlaSil
  2. Kulüpler renkleriyle tanınır ve anılırlar.Sarı-kırmızı renklere sahip bir kulübün mor renkli forma ile boy göstermesi ve formanın göğsündeki GS arması hariç hiçbir yerinde sarı ile kırmızıya yer verilmemiş olması nedeniyle bu forma taraftara sıcak gelmez.Yoksa mor veya pembe veya yeşil ne fark eder.Renkler tartışılmaz.Fiorentina,Hacettepe,Orduspor vs.mor formaları ile yıllardır kulüplerini başarı ile temsil ediyorlar.Keramet renkte değil,beyinler ve karakterler sağlam olsun yeter.

    YanıtlaSil