3 Mayıs 2009 Pazar

El Classico'dan Hisse


Aragones'in İspanyasının neden Avrupa Şampiyonu olduğu; Fenerbahçe'sininse neden olamadığını Cumartesi gecesi bir kez daha gördük. Orta sahanda Xavi ile İniesta oynuyorsa zaten Avrupa Şampiyonu olma ihtimalin %50 olmuştur , e bi de Puyol, Torres, David Villa falan , olursun yani..

Fenerbahçe futbolcu kadrosundan bu futbolun aynısını beklemek ise ancak yaşlılık olabilir. O kadar fazla koşup , o kadar olumlu top kullanan iki orta saha oyuncusu ile her sistemi oynarsın aslında.


Dünkü Fenerbahçe de aslında Avrupa Şampiyonu İspanya gibi oynayarak kazandı maçı. Sürekli ayağa pas yapıp topu Beşiktaş'a neredeyse hiç vermediler. Beşiktaş hiç maça hakim olamadı. Biraz sallasalar devrileceği Holosko'nun golünde belli olan ,stoper özellikleri hiç olmayan, hamlesiz Gökhan Gönül'ü bir kez bile zorlayamadılar. Maç boyunca baskı kurup Fenerbahçe'yi hapsettikleri beş dakika bile olmadı. Fenerbahçe'nin tüm derbi maçlarda iyi sonuç alması da Aragones'in pasa dayalı sistemini disiplinle bir tek bu maçlarda uyguladığı içindi. İlginç bir tespitim de , genelde bu sezon Alex'in derbi maçlarda oynayamamasının da Fener'in sistemi iyi uygulamasına yardım ettiği şeklinde. Bu orta saha yapısını Alex'le kurduğun zaman, o sistemi oynamak biraz daha zorlaşıyor. İşte o düzen başka bir oyun kurgusu gerektiriyor ama Aragones'de o esneklik yok ne yazık ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder