24 Mayıs 2009 Pazar

Wolfsburg - Anadolu Ateşi


Türkiye'de Sivas'ın ucuna gelip de yapamadığını Almanya'da Wolfsburg yapmayı başardı.

İlginç bir sezon oldu Alman futbolu için..Yeni teknik direktörü Klinsmann'la bir türlü istediklerini yapamadı Bayern. Daha sezon başından itibaren hep kötü gittiler..Ligin ilk devresini de Hoffenheim lider bitirmişti zaten , ligi de Wolfsburg aldı. Bayern hiç lider olamadan Bundesliga'nın bir sezonu bitti, Şampiyonlar Ligi'nde de Barcelona'dan tarihi bir yenilgi aldılar..


Wolfsburg'a gelince..Gerets Galatasaray'a gelmeden önceki sezon Wolfsburg'u çalıştırıyordu. O sezon da ligin bir bölümünü süper bir performansla önde götürmüşler ancak sonra pilleri bitmişti. O günlerden beri takip ettiğim, iyi futbolunu hep sürdüren bir performansları vardı..Ama esas efsaneyi geçen sezon başı transferinde yaratmaya başladılar. Takımın başına Almanlar'ın bence en iyi teknik direktörü Felix Magath'ı getirdiler. O zaman Galatasaray'ın da peşinden uzun süre koştuğu Fransa Ligi'nden Grafite'yi aldılar..Yanına da o sezon Slovak Ligi'nin gol kralı olan Edin Dzeko'yu.. 55 gol kaydetti bu ikili Bundesliga'da..Yuh!! Böylesi bir performans her takımı şampiyon yapar zaten.


Muhteşem bir stadları var ;Volkswagen Arena, orayı her maç dolduran süper de bir taraftarı. Seneye esas vitrinde daha sık göreceğiz onları. Yalnız Profesör Magath olmayacak , o şansını Schalke'de denemeye gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder