28 Mayıs 2009 Perşembe

Campeone!


Barcelona zaten maça 1 - 0 önde başladı. Bir takımın Şampiyonlar Ligi Finali gibi tarihi bir geceye home forması yani herkesin onları bildiği tanıdığı klasik formasıyla çıkması önemlidir.

Manchester United "Kırmızı Şeytanlar"dır. Futbolcuları klasik kırmızı formayla sahaya çıktıklarında kendilerini daha iyi hissederler , taraftarlar da..Keza Barcelonada parçalı bordo mavi formasıyla kazınmıştır dünya futboluna..Bu maçta piyango Manchester'a vurmuştu. "Şeytanlar", "Melekler" gibi çıktı sahaya bembeyaz..Santrada Barcelona 1 - 0 öndeydi zaten parçalı klasik formasıyla..


Dünkü yazımda Alex Ferguson'un Pep Guardiola'ya tecrübesiyle ağır bastığını söylemiştim. Bir kez daha gördük ki akıl yaşta değil başta , keramet de futbolculardaymış. Barcelona her şeyiyle ağır bastı dün gece. Manchester United bir Şampiyonlar Ligi finalinde düşülmeyecek hallere düştü. İkinci yarı bir 20 dakika dalga bile geçti Barcelona. Hiç top vermeden sürekli bir akış halinde oynadılar. İngilizler anlamsızca adam kovalamaktan yorulup maçı bıraktılar. Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo, Rooney hepsinin gururu incinmişti , sinirleri ve hazmedemediklerini her hareketleriyle gösterdiler.


Maçtan önce bütün dünya Messi mi Ronaldo mu diye tartışıyordu. Tabii ki Messi ama bence Xavi ve İniesta..Bu adamlar orta sahada lime lime futbol dokuyor , oyunu işliyor, rakibi bitiren pas trafiğini onlar şekillendiriyor.



Guardiola da abarttı biraz , insan ilk sezonunda herşeyi kazanırsa sonraya heyecanını nasıl taşıyacak di mi!!


Bu sene İspanya'da Katalanlar şov yapacak, onlar eğlenecek, onlar konuşacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder