6 Mayıs 2009 Çarşamba

Abone


Manchester United taraftarları her sene Mayıs'ın 15'i 20'si gibi Avrupa'nın güzel bir şehrine seyahat etmeye kendini hazırlasın ne diyelim.

Biz Cumhuriyet tarihinde bir kere Mayıs ayında Avrupa sahnesinde yer alabilmişken , o da Kupa 2 için olmuşken, Şampiyonlar Ligi'nde iki sene üstüste finale çıkmak, bunu yaparken de 24 maç üstüste yenilmemek..Hafta sonu Barcelona taraftarı olmak vardı demiştim , şimdi de Manchester United taraftarı olmak vardı diyorum. Hani Manchester Premier Lig'de de Avrupa'da da en sevdiğim takım değil ;Barcelona ve Liverpool uzak ara yapar kalbimde ama imrenmemek elde değil.

Maça gelince, bu sezon Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde ne kadar ileri gittiğinin , Türk futbolu ile Avrupa'da oynanan futbolun arasındaki çıpanın bu sene ne kadar fazla açıldığının bir kanıtı daha oldu bizim için. Son 2 aydır hem ligerde hem de Şampiyonlar Ligi'nde inanılmaz maçlar izliyoruz. Zaten Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arışta olmadığı Turkcell Süper Lig çok yavan kalıyor ;bir de bu maçları izledikçe insanın kendi lig maçlarını izleyesi gelmiyor. Maçın başından son anına kadar hiç durmadan koşan , toplu ve topsuz hareket eden, sürekli boşa kaçan , pas alan, yardıma giden, tek top oynayan dünyanın en büyük yıldızlarının yanında , bizim ligimizin yıldızları yıldızlıktan çıkıp uydu oluyor. Sadece kendini aydınlatan futbol uyduları. Ayakta duracak haliniz yok, farkında değilsiniz. Sırf şu Koreli Park'ın futbolundan bile utanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder