26 Ocak 2009 Pazartesi

Milanese DB


Türkiye'de sponsorların takımlar için transfer yapacağı söylentileri sürekli dolaşıp durur. Büyük takımlar ne zaman yeni bir sponsorla anşlaşsa okuruz hemen :

"Turkcell Adriano'yu Fener'e getiriyor" "BP'den CimBom'a Ronaldinho gazı"

"Telekom'la anlaşma imzalayan Galatasaray'a piyango , Jembey Galatasaray'da!!"

Bizim kamuoyunda böyle anlaşılıyor sponsor ilişkisi..Kulübe sıcak para kaynağı sağlayan enayi firma..Firmanın sanki hiçbir beklentisi yok kulüple bu ilişkiyi kurarken..Hani gelecek , imzayı atacak , paraları saçmaya başlayacak!!

Ülker spor sektörüne para yağdırmaya başladığında, taraftarın beklentisi ilk kez gerçek oluyor gibiydi ama gelenler de bir Ronaldinho değildi hani..Beşiktaş'a piyangodan Delgado çıktı , Galatasaray'a Carrusca!! Şimdi birisi bir türlü sırtındaki numara kadar oynayamıyor diye eleştiriliyor , diğerinin ise sırtından formasını da çıkarttılar sonunda.

Peki bu ilişkiden takımlar ne kazanmış?? Koskoca bir hiç!!
Ülker ne katkı sağlamış markası için? Reklamın iyisi kötüsü olmaz!!

Bu şartlar altında bakmak lazım bir de David Beckham'ın Milano sefasına. Adam deli mi , 3 ayda bir takım , hatta kıta değiştirsin. İyi kötü Real Madrid'de tıkır tıkır yaşıyordu , gitti Amerika'da "soccer"ı tanıtmaya.

Çok mu iyi bir adam bu Beckham, taa oralara gidiyor böylesi bir amaç için?

Beckham iyidir iyi olmasına da , bu transferlerin Beckham'ın iyi niyetiyle alakası yok. Beckham'ın bireysel sponsoru adidas ve adidas Amerika kıtasında pazar payında ezeli rakibinin gerisinde. Jordan sırtlamış Nike'ı götürüyor. NBA anlaşması ile basketbola penetrasyon , Beckham'ın Los Angeles'a gidişiyle de Amerikan pazarına uzatılan bir gül daha!!

E sonra? Sonrası , Amerika'da futbola ilgi bu kadar işte , 3 ay..
Peki adidas için şimdi Beckham'a nerede ihtiyaç var? Milan forma satışları global anlamda düşüşteymiş , yeni bir ivme lazım..

İşte Beckham'ın Milan'a transfer hikayesi..

2 yorum:

  1. Genel itibarıyle güzel bir tespit içeriyor bu yazı. Ancak geçtiğimiz Cumartesi (24 Ocak) bir Ülker yetkilisine Carrusca olayını sorduğumuzda, o konuda bizim bir tasarrufumuz olmadı, Carrusca bizim transfer ettiğimiz bir oyuncu değil dedi. Bu konuda çıkan söylentileri yalanladı.

    YanıtlaSil
  2. Ülker'in açıklamaları da biraz kendi markasını korumak için tabii ki..
    Carrusca'nın transferinde harcanan sıcak parayı Ülker finanse etti , Delgado gibi bonservisini almadı ama Galatasaray'a ödeyeceği sponsorluk ücretinin içine bu transferin ücreti de eklendi.

    YanıtlaSil