5 Ocak 2009 Pazartesi

Abdülkadir Kayalı

3 yıldır tanıdığım , iki yıldır da yakında takip ettiğim bir oyuncu.
En son Mayıs ayında Antalya'da yapılan U-17 Avrupa Futbol Şamp. finallerine gittim , orada da Milli Takımımız'ın kaptanı olarak görev yapıyordu. Orta sahanın ortasında görev yapıyor. Daha çok defansif bir oyun anlayışı var.
Top ayağındayken çok risk almıyor , topu çok ayağında tutmuyor. Takım atağa çıkarken ilk pasları dağıtma görevini yapıyor. Pas yüzdesi yüksek ama skora etki edecek , takımı gole yaklaştıracak paslar atmıyor , daha çok yakında boştaki arkadaşlarını görüyor. Sahada duracağı yeri iyi biliyor , hatta bu konuda yaşından daha olgun.
Kişilik olarak da yıllardır Ankaragücü ve çeşitli Milli Takımlar'da kaptanlık yapmasının etkileri var. Ancak bugüne kadar hep "geleceğin yıldızı" olarak gösterilen bir oyuncu için Fenerbahçe kadrosuna girmek için uğraşan bir genç futbolcu olmak da zor..
Abdülkadir'in adı İngiliz kulüpleriyle de anılıyordu. Daha çok genç ve gelişmeye açık olması avantaj ama Fenerbahçe'nin şu anki kadrosundaki ön libero açığını kapatmak için henüz yeterli değil. Ona gereken sabır ve zaman Fenerbahçe camiasında verilir mi? Orasını zaman göstereck.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder