5 Ocak 2009 Pazartesi

Copa Mondial


Hani yastığımızın altına koymak istediğimiz ayakkabılar vardır ya , doyamayız , onları giyince uçacağımızı , toplara daha sert vuracağımızı, daha hızlı koşacağımızı düşündüğümüz.

İşte adidas'ın Copa Mondial modeli kramponu da birçok futbolcu için böyledir. Bu yıl itibariyle piyasada 26.yılını geçiren bu yaşayan efsane ; krampon teknolojisi her geçen gün gelişse de ve markalar pazardaki paylarını artırmak için her sezon yepyeni model ve renkler de piyasaya sürse, bazı oyuncuların ve amatör sporcuların vazgeçemediği bir krampon.

Peki nedir "Mondial"'i bu kadar vazgeçilmez yapan?

İlk çıktığında (1983) diğer kramponlara göre o kadar hafifti ki, Copa Mondial giyen oyuncular diğerlerine göre çok daha rahat hareket ediyorlardı. Kanguru derisi olması nedeniyle çok yumuşak olan ve ayağın şeklini alan krampon, bu özelliği ile uzun yıllar oyuncuların ilk ve tek tercihi oldu.

Son 15 yılda kramponlar çok gelişti ancak futbola başladığı yıllarda Copa Mondial giymeye alışmış bazı oyuncular Mondial'den hiç vazgeçemedi. Ülkemizdeki sahaların zeminleri için de Copa Mondial'in plastik enjeksiyonlu tabanı en uygun taban.
Hasan Şaş , Marco Aurelio , Servet Çetin, İbrahim Üzülmez , Selçuk Şahin kariyerlerini Copa Mondial'le başlayıp Copa Mondial'le bitirecek futbolculardan bazıları..
Bir de , hava yağışlı , zemin bozuk olduğunda Copa Mondial giyenler var..Ümit Karan , Mehmet Yıldız ,Yasin Çakmak, Edu , Lugano gibi..
Allah Mondial'i başınızdan eksik etmesin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder