28 Ocak 2009 Çarşamba

Uygun Adım


Büyük takım olmaya doğru "Uygun Adım" gidiyorlar...

Geçtiğimiz sezon yakaladıkları harika çıkışın şampiyonlukla taçlanmasına çomak sokmuştu Galatasaray. O zaman, Türkiye'deki birçok futbolsever Sivasspor'un bu başarısının dönemlik olduğunu ve son bulacağını düşünmüştü , böyle düşünmeyenlerse "Uygun Adım" zirvede...

Son iki Galatasaray maçı iyice tescilledi Sivasspor'a duyulması gereken saygının boyutunu. Galatasaray karşısında özellikle Ali Sami Yen'de ortaya koydukları mücadele ve direnç büyük bir Avrupa takımı ayarındaydı, sahayı parselleyişleri de..Ne yaptıysa delemedi Galatasaray savunmayı , 250.000 €'luk Bilica ile muhtemelen ondan da ucuz bir Diallo kapattı ortayı , Abdurrahman da Arda'yı yıldırdı..Orta sahada Musa, Sezer, İbrahim hem topu olumlu kullanıyor, hem de yıldırıcı bir pres yapıyorlar. Modern futbolun gerektirdiği herşey var yani. Sistem , alan paylaşımı , pres , ayağa bol pas , şut..Oyunun iki yanını da oynayabilen 8 -9 tane oyuncusu var Sivas'ın. Bir de Mehmet Yıldız'ı , Balili'si , yakın gelecekte göreceksiniz Kamanan'ı..

Bunlar sahada gözükenler. Bir de, iceberg'in gözükmeyen tarafı var..Mükemmel bir sportif organizasyon , ılımlı, pozitif, fedakar ve teknik ekibine saygılı bir başkan ve yönetim kurulu..

Futbolu çok iyi bilen , ekibine güvenen , bilimsel çalışan , kendini geliştiren, özgüveni yüksek, oyuncularıyla ilişkileri olağanüstü bir teknik adam..

Kaptandan öte bir kaptan..

Sanki bir okul takımı havası var Sivas'ta..

Salı günkü kupa maçından önce Sivasspor Kampı'na gittim..Havada "Şampiyonluk" kokusu var..Yılların düzenine meydan okuyan bir grup Anadolu çocuğunun inanmışlıkları var.

Bülent Uygun da bu yazıda en azından bir paragrafı hak ediyor..

Kendi ifadesiyle , garip bir başlangıç oldu..Daha start'ta sinyali vermiştik diyor..2006 - 2007 sezonunun ortalarında Sivasspor ligin dibine demir atmışken ve önünde ardarda 3 büyük maç varken Karol Pecze'nin istifasıyla boşalan koltuğa oturduğunda çoğu kişi bu 4 maçlık sürecin sonunda Bülent Uygun'un da Sivasspor'dan ayrılabileceğini ve Bülent Hoca'nın yeni getirilecek teknik direktör bu zorlu süreçte yıpranmasın diye gelmiş geçici bir çözüm olduğunu düşünüyordu. Sonrası mı? İlk maçta İnönü deplasmanından 3 puan ,sonra Sivas'ta FB galibiyeti ve bugünlere uzanan bir yol..

Bu sezonun ilk yarısında kendi sahasında oynadığı 9 maçta 8 galibiyet alan , en yakın rakibine 3 puan farkla zirvede oturan bir takım..

"Uygun Adım" Bülent Hocam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder