29 Aralık 2008 Pazartesi

Siyah Kramponlu Adamlar


Cassio Lincoln , Alex De Souza, Shabani Nonda , İbrahim Toraman , Sabri Sarıoğlu ,Mehmet Topal..

Bu isimlerin ortak özelliği nedir?
Mevkiileri ? Forma numaraları? Oynadıkları takımlar?

Baros'un pembe kramponları tartışıladursun , bir de futbol sahalarında sayıları hiç de azımsanmayacak "siyah kramponlu adamlar" var..Markalar birkaç ayda bir kramponlarını yenileyip, yeni renkler çıkartırken bazı oyuncuların ayaklarında her tarafı simsiyah , hangi marka veya model olduğu belli olmayan kramponlar görüyoruz.

"Bireysel Sponsorluk" anlaşmaları günümüzde sporcuların önemli kazanç kaynaklarından biri. Takımın malzeme sponsoru hangi marka olursa olsun , oyuncular sahada giyecekleri kramponu(ayakkabı)kendi bireysel sponsorluk anlaşmalarına göre seçiyorlar. Yani, bir bakıma oyuncuların ayaklarını "billboard" olarak düşünebiliriz. Oyuncuyla anlaşan markalar da sözleşmelerindeki reklam haklarını logolarını kramponlarda göstererek veya oyuncunun özel hayatında vereceği görüntülerde kendi ürünlerini taşıtarak kullanıyor.

Peki billboardlar ne zaman boş kalır? O mecranın sahibine billboard'u kiralamak için kimse başvurmaz veya belirlenen fiyatı ödeyebilen olmazsa..Yani siyah kramponlu adamlar kimmiş?? Çeşitli sebeplerle , o dönem içerisinde sözleşmeli bir bireysel malzeme sponsoru olmayan oyuncular..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder