16 Eylül 2009 Çarşamba

Kabız


Beşiktaş'ın bu sezonun başından beri oynadığı futbolu bu kelime çok güzel anlatıyor ; KABIZ..

Çaba var ; istek var ; ucuna kadar da geliyo ama nafile..Bir türlü son aksiyon gerçekleşmiyor..

Mustafa Denizli bu kadroyla Galatasaray maçına çıksa Galatasaray'ın işi daha zor olurdu. Takımı kabız yapan faktörlerden birisi Nihat'tı..Adamın suratından isteksizilik , mutsuzluk, olduğu yeri yadırgama akıyor bu sezon. Mustafa Denizli O'na kementi ilk 5 maç atmadı, gitti Nihat'ın sezon başından beri belki de en istekli oynayacağı ve tecrübesinden en çok faydalanacağı maç bu iken Nihat'ı bu maç aldı yanına.


İsmail Köybaşı yerine İbrahim Üzülmez zaten Allah'ın emriydi. Galatasaray maçı için de öyleydi aslında ama hoca İsmail'i oynatmıştı. Bu tarz zorluk derecesi yüksek maçlar ve savunulması zor kanat oyuncuları karşısında İsmail olmaz , olmayacak..


Holosko varsa ilk O'nu yazarım sonra gerisini..

Nobre sağlamsa tek forvette büyük maçlarda hep Nobre oynamalı ;

Yusuf kanatta olmaz , ortada bile zor olur ;

Tello sağlamsa oynar..

En önemlisi ise Ekrem Şampiyonlar Ligi oynayan Beşiktaş'ın orta sahasının göbeğindeki adam olmamalı. Orta sahada yanyana Ekrem ve Fink olunca kabızlık oradan başlıyor zaten..Takım oyunu tutabiliyor ama o kadar..Ötesine geçemiyor.


Sir Alex ise 3 puanı beklediğinden zor aldı heralde. Son yarım saatteki Berbatov - Owen katkıları ve onlarla gelen taktik değişiklik Beşiktaş'ı zorladı ve çirkin adam Scholes'la aradıkları altını buldular. Rooney Çarşı'yı kızdırmıştı önceden , onlar da O'nu kızdırdılar..Alex Ferguson'un en sevmediği hareketleri yaptı çıkarken , çıkışından sonra gol de gelince bütün tepki boşa gitti, Ferguson kesecektir cezayı..

Valencia biraz çakma Ronaldo gibi oynuyor. Kısa süreli Ronaldoluklar yapabiliyor ama Manchester'ın da bir miktar güç kaybettiği açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder