16 Haziran 2009 Salı

Vücut Dili


Geçtiğimiz sezon "çok temiz!" geçti ya hani..Bu sezon pek de öyle olmayacakmış gibi geliyor bana. Daha sezon bitiminden itibaren transferde yaşananlar ve özellikle Aziz Yıldırım'ın hal, tavır ve demeçlerinden anladığım budur.

Kongre döneminde karşısına ilk kez muhalefet çıkan ve başarısızlıkla birlikte ilk defa ufak da olsa üstünde bir tehdit hisseden Yıldırım bu sene nasıl bir başkan olacağını zaten apaçık söylemişti , şimdi de bunun uygulamada nasıl olacağını görüyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda Aziz Yıldırım hiçbir transferle şahsen ilgilenmez , oyuncuyla anlaşma imzalamaya gitmez, transferler ve takımla ilgili kendi ağzından açıklamalar yapmaz ve medya önüne çıkmazdı. Bu sene her yerde O , her demeçte O, hatta Mehmet Topuz'u kaçıran şoför bile O..

Başkanlık seçimi sırasında kendi ağzından :

" 3 sene üstüste şampiyon olacağız. Bunun gerçekleşmesi için soyunma odasına da inerim , herşeye de karışırım "

Bunu kaldırabilecek bir teknik adam getirdi zaten takımın başına..Kendisini iyi tanıyan Daum'la daha önce de çalıştığı için kaprislerini kaldıracaktı. Aragones zamanında, bu en sevdiği işlere uzak kalan , kendi metodlarını uygulayamayan Yıldırım tekrar dümene geçti aslında.

" Kızlarla değil, Mehmetlerle yola devam edeceğiz "

Mehmet Topuz üzerinden bir benzetme yapıyorsa takımında görmek istediği oyuncular için ; Fenerbahçe taraftarı olsam bayaa kafam karışırdı. Takımımı doğuştan başka bir takımlı olduğunu söyleyen ve o takıma gitmekten cebren döndürülüp Fenerbahçe'ye getirilen oyuncular mı biryerlere taşıyacak. Emre Belözoğlu nereye taşıdı ki?

Mehmet Topuz transferinde "yeni bir yöntem" izlediklerini söyleyen ve bu transferi örnek bir operasyon olarak nitelendiren Aziz Yıldırım'dan birçok örnek! operasyon ve birçok yeni yöntem! göreceğiz bu sene. Ya da şöyle diyelim ; eski yöntemleri yeniden göreceğiz.



Büyük konuştu Aziz Yıldırım..Şimdi arkasında durnak zorunda olduğunu biliyor ve tedirgin. Fenerbahçe'yi kendi metodları ve dikta yönetim tarzıyla başarıya ulaştırabildiğini ve arka planda kaldıkça başarılı olamadığını düşünüyor.

Mehmet Topuz'a gelince ; şaşkın adamın teki, sözleşme, kontrat, ahlak sıfır ; zeka da yok..Ama bütün yaptıkları kar kaldı yanına..Hem de ne kar ,yıllık 2.3 milyon €. Bir de, Fenerbahçe tarihinde bir tek Roberto Carlos'a nasip olmuş stadyumlu imza şöleni..Bonservisine ödenen yaklaşık 9,5 milyon Euro da sanırsın Chelsea'den bi oyuncu alınıyor..Beşiktaşlı olduğunı söyleyen bir garibana tonlarca para kazandırmak, arada ahlaksız yöneticilerle dolu, oyuncuları mal olarak gören bir başka takımı zengin etmek ve bunu yaparken de bir diğer büyük takımı karşına almak ; heralde yeni transfer yöntemi bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder