26 Haziran 2009 Cuma

Trabzon'un Çubuklusu


Trabzonspor'un yeni sezon formaları dün sade bir basın tanıtımıyla taraftarın beğenisine sunuldu..

Geçen yıldan beri dillerde dolanan "Çubuklu" sonunda geldi..

Peki bir çubuklu forma yapmak bir sene mi sürer!!
Ya da bir takımın klasik forması nasıl olur da bir sene boyunca takıma giydirilmez, takım da buna karşılık birşey yapamaz..

Senelerdir 3 büyük takımın taraftarları arasında formamızı niye Nike yapmıyor , sponsor Nike olsun, gibi laflar dolaşır durur ama hiçbir büyük takım tarihinde hiçbir sezon Nike ile anlaşmamış ve Nike giymemiştir. adidas , Umbro , Puma , Kappa, Lotto, Lescon hatta Fenerium bile giymişler ancak bir türlü formalarına Swoosh koymamışlardır. Peki Nike'ın bu markalarda ne eksiği vardır ki? İşte bu eksik de yukarıdaki satırlara yansıyan esneklik sorunsalıdır.

Nike, Türkiye'de forma üretmiyor. Yani , lisanslı bir lokal üreticisi yok. Türk Milli Takımı ve Trabzonspor da dahil olmak üzere , Türkiye'de giydirdikleri takımların maç, kamp ve antreman ekipmanlarını Avrupa'da(Hollanda) buluna depolarından alınan siparişe istinaden bir kalemde Türkiye'ye getirip takıma teslim ediyor ve helalleşip işlerini bitiriyorlar. Türk Milli Takımı için de tüm koleksiyonlar 6 ay önceden hazırlanıp Federasyon'a teslim ediliyor ve bir sene boyunca o ekipman kullanılıyor.

Trabzonspor anlaşması geçen senenin Haziran ayında yapıldığı için, geçen sene Nike Trabzonspor'a özel hiçbir ürün yapmadı. Hollanda'daki depoda hazır olarak bulunan basic tasarımların Trabzon'a uyan renklerini verdiler. Çoğunlukla da Aston Villa tasarımlarını kullandılar. E bu basic tasarımlar arasında da çubuklu yoktu tabii..İşte o çubuklu bir sene sonra Trabzon'a ulaşmış..Gözleri aydın!



Büyük takımların forma, antreman ve kamp ekipmanlarını yapabilmek tamamen burada üretim yapmaya ve takımların anlık değişen sponsorları , logoları gibi isteklerine anında cevap verebilmeye bağlıdır. Bu takımlar neredeyse regülasyonların izin verdiği her zaman yeni gelir getirecek sponsorlar alıp; bunları da formalarına entegre etmeye ; talep ettikleri anda , talep ettikleri değişikliklerin yapılmasına alışmışlardır ve bunu beklerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder