16 Şubat 2009 Pazartesi

Sylva'dan Hisse

Dün akşamki Beşiktaş-Trabzonspor maçının yıldızıydı Tony Sylva. Bir süredir de hep Trabzonspor'un en iyi oyuncusu. Oldukça uğraştılar almak için ama sonunda değdi.

Sylva'yı izlerken aklım hep 2002 Kore - Japonya'ya gidiyor. Saat farkından gündüz vakti 10.00'da oynanan Türk futbol tarihinin o güne kadar gördüğü en önemli maçlardan birine. Kupanın iki sürprizi çeyrek finalde karşı karşıya.
Senegal'i elersek yarı finale çıkacağız. Normal süre yetmiyor iki takıma da, heyecandan öleceğim heralde derken İlhan'ın muhteşem golü aklımızı başımızdan alıyor, dünyanın yarı finalindeyiz..
İşte o golü yiyen kaleci Tony Sylva..
Senegal'in çeyrek finale kadar gelmesinde de çok büyük emeği var..
Aynı golün olduğu karedeki diğer Senegalli oyuncu da Diatta!! Hani şu geçen sezon ortası Beşiktaş'a gelen ve hiç oynayamadan giden Diatta..
Bir de golü atan İlhan Mansız var tabii, onun da neredeyse son gol olduğu attığı. En son reklamlarda, dizilerde altın goller peşindeydi..


Futbolcunun kariyeri upuzun bir yolculuk gibi..İyi bir kariyer için uzun bir soluk , azim, bol çalışma gerekli , bir de "ne oldum" dememek. Bugün vezir , yarın rezil olmak için en kolay meslek futbolculuk. Anlık başarıları da başarısızlıkları da fazla abartmadan önüne bakmak gerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder