18 Şubat 2010 Perşembe

Hiddink Üzerine Çeşitlemeler - 1


Hayırlı olsun bakalım ; sağır sultanın duyduğunu 3-5 ay sakladılar ama sonuçta Guus Hiddink geldi Milli Takım'ın başına..

Futbolumuzun kült karakteri Fatih Terim'den sonra Federasyon yetkilileri dünyanın en önemli hocalarından biryle anlaşacaklarını söyleyip, Fatih Hoca'nın ayrılmasının etkilerini azaltmaya çalışmışlardı. Birkaç ay homurdandırdılar milleti ama gerçekten de dünyanın en önemli 3-4 teknik adamından biriyle, hatta Milli Takımlar düzeyinde belki de birincisiyle anlaştılar..

Hiddink'le ve kariyeriyle ilgili fazla birşey dememe gerek yok ; herkes dedi ve diyor zaten ama etrafta görmediğim , değinilmemiş bir iki noktayı yazmak istiyorum ;

Hiddink Milli Takımlar kariyerini parlattığı geçtiğimiz 10 yıllık dönem içerisinde hangi ülkeleri çalıştırmıştı ?
Son aklıma gelenler ; 2002 Dünya Kupası Güney Kore ,2006 Dünya Kupası Avusturalya ve 2008 Avrupa Şampiyonası Rusya..İlk ikisinde çok başarılı olmuş ve "Büyücü" lakabını almış ,dibe vurmuş Rusya'yı ise Euro 2008 yarı finaline çıkardıktan sonra 2010 elemelerinde bizim gibi hüsrana uğrayıp Play-Off'da elenmişti..

Peki bu ülkelerin ortak özelliği neydi ?

Çok başarılı sayıldığı G.Kore ve Avusuturalya futbolda bir ekol olmayan , korkulmayan, başarı geleneğine sahip olmayan ve katıldıkları kupalarda alacakları en ufak başarının çok büyük algılanacağı ülkelerdi. Ayrıca hem Avusturalya, hem de G.Kore üstün çalışma disiplini ve iş ahlakına sahip insanların yaşadığı ve basın tarafının da son derece medeni ve insana rahat bir çalışma ortamı sağlayan bir yapıda olduğu yerler. Hiddink de bundan sonsuz faydalandı ; hiç kafası takılmadı, hiç yıpranmadı, halkın sevgilisi, medyanın arkadaşı oldu..

Rusya'da da bir dibe vurmuşluk ve ne yapılsa kar sayılma durumu söz konusuyken göreve geldi ve yine az yıpratılabileceği bir düzene yerleşti..


Ya bizim ülkemiz ?
Son Avrupa Şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Aragones zor gördü sezonun sonunu ; işin ucunda para olmasa 10.hafta kaçardı memleketten..
Galacticos 1'in hocası Del Bosque'ye ne oldu ? Kasap dediler adama..
Barcelona'yı bugünkü haline getirmenin temelini atan ,Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Rijkaard kim ? Adam mı o da ?

Hiddink de biliyo bu ortamı , 19 yıl önce çalıştırdığı Fenerbahçe'de belki de kariyeri bitiyodu. Takım 5.oldu , Hiddink kepaze..Bakalım bu sefer aşı tutacak mı?

Genç Hiddink mi yaşlı Guus mu ? Göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder