21 Ocak 2010 Perşembe

Renaissance de Ronaldinho


3 yıl oldu Ronaldinho futbol oynamayalı..
Çoğu otorite ve taraftar için O dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusuydu. İnsanüstü yetenekleriyle ve oyundan keyif alan jest ve mimikleriyle tam bir ikondu Barcelona'da oynarken. Master eğitimim için Barcelona'da yaşadığım iki sene Ronaldinho'nun performansının en üstte olduğu, rakipleriyle dalga geçtiği , futbol oynarken dans ettiği yıllardı.

Ama benim için en ilginç olan bir Çarşamba sabaha karşı saat 04.00 civarı Buddha Bar'da her hafta aynı gece düzenlenen Model's Night partisinde bardan içki alırken yanımda bitmesi ve bunun sonrasında gelen 5 dakikalık sıcak sohbetti. Kendisini uzaktan takip eden korumaları müdahele etmek için hareketlendiği anda onları eliyle durdurdu ve çat pat İspanyolcamla söylemeye çalıştıklarıma cevap verdiği dakikalar başladı. Cevap vermeye çalışması ve o anda sergilediği tavır da sahada gözüken vücut diliye aynıydı.

Benim içinse zamanının Pelesiyle tanışmaktı o an ; sabaha karşı saatin kaç olduğunu önemsemeden babamı arayıp heyecanla paylaşmıştım olanları.

Sonra futboldan sıkıldı bir süre, Barcelona'dan da..
2010 Dünya Kupası'na aylar kala tekrar gücünü toplamaya, olmayı en çok sevdiği yerde olmak için yeteneklerini sergilemeye başladı. Bakalım bu performans O'na 2010 Dünya Kupası'nda Brezilya formasını giydircek mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder