23 Aralık 2009 Çarşamba

YılmazPAŞA

Ligimizin ilk yarısını da aslında iki yarı gibi yaşadık.

Geçen senenin acısını çıkartırcasına başlayan bir Galatasaray ve Fenerbahçe ilk 8 hafta ligi domine etti ve herkes şampiyonluk yarışı bitti , gerisine bakalım moduna girdi..

Sonra ne oldu?
Galatasaray salto yaomaya başladı önce , ezeli rakibi de aşağı kalır mı? İhtiyacı olanlara birer ikişer dağıtmaya başladı puanları. Yetmedi , 3 maç üstüste 3'er 3'er harcadı kredileri..

Herkes Beşiktaş'ın, Kayseri'nin, Bursa'nın çıkışlarını konuştu ama esas çıkış Yılmaz Vural'ın Kasımpaşa'sından geldi aslında..


Yukarıdaki puan durumu ligin son altı haftasına ait. Bu tabloda Galatasaray 5 , Fenerbahçe ise 10.sırada. Yılmaz Hoca'nın Kasımpaşa'sı ise ilk altı hafta sıfır çektikten sonra öyle bir tavan yapmış ki , son 11 haftada 33 puanın 20'sini almış ; son 6 haftada ise Kayserispor'un ardından 2.liğe yerleşmiş. Daha da önemlisi ilk 6 haftada 1 gol atabilen lacivert - beyazlılar, son 6 haftanın ligdeki en golcü takımı olmuş. Hem de tam 15 gol kaydederek. Bu 6 maçın kolay maçlar olduğunu da zannetmeyin , kendi sahalarında Trabzonspor'u ve Kadıköy'de Fenerbahçe'yi de 3'er golle uğurlamışlar..


Futbolumuzdan eksik olmasın diyeceğim adamlardan biri Yılmaz Vural, ama daha çok renkli kişiliği ile ön plan çıktığı için..Verdiği demeçler, maç sırasında oyuncularıyla kurduğu ilginç diyaloglarla..Büyük takımların başına geçme isteğini de sürekli açık açık dile getirse de, tavır ve sözleri sportif başarı ve teknik adamlik becerilerinin önüne geçtiği için bu tarz bir değerlendirmeye dahi alınmıyor. Bence alınmamalı da..
Yine de eksik olma YılmazPAŞA..

İmza : Gürsel Güvenç


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder