22 Aralık 2009 Salı

Futbolun Oskarları 2009 - En İyi Erkek Oyuncu Leo Messi


FIFA 2009 Yılının En İyi Oyuncusu Ödülleri dün akşam Zurih'de yapılan gala ile sahiplerini buldu.

2007'de Kaka , 2008'de Cristiano Ronaldo'nun ardından ikinci olan Lionel Messi , Barcelona ile katıldıkları 6 kupayı da kazandıkları 2009 senesinde toplamda kaydettiği 39 gol ve gösterdiği nanılmaz performansla 2009 yılında Oskarına kavuştu.



Bu senenin 5 adayı Kaka,C.Ronaldo,Xavi,İniesta ve Messi idi. Arjantinli, iki takım arkadaşını da geride bırakırken gönüllerin şampiyonu da Xavi-İniesta ikilisi oldu. Tek başlarına aday olup alamadıkları ödülü ikili olarak kesin alırlardı.

İşin en ilginç yanı ne biliyor musunuz ?
Bu 5 adayın Barcelona'dan olan 3'ü , Katalan ekibinin altyapısından yetişerek gelip Barcelona'da futbol hayatını sürdüren oyuncular. Messi de Xavi de İniesta da aynı akademiden çıkma. Yani, bir kulüp Dünyanın 2009 yılında en iyi 5 futbolcusundan 3'ünü kendi bünyesinde yetiştirmiş , astronomik paralar harcayıp başka bir takımdan transfer etmemiş..Sıfır maliyetle uzay mekiği sahibi olmak gibi birşey bu..Daha da Pedro'su, Krkic'i,Busquets'i geliyor ; Puyol'u, Valdes'i gidiyor..E bi de, nerdeyse 25 yıldır bu kulübün her kademesinde hizmet etmiş birisi de takımın başındaysa..

İşte, Barcelona'nın 6'lıyı tutturmasının sırrı da bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder