14 Aralık 2009 Pazartesi

Feel Like A Star - Barca & THY


Yakın tarihimizin, belki de tüm tarihimizin en büyük sponsorluk anlaşmalarından biri ile ilgili de birkaç cümle yazmak gerek heralde.

UEFA Kupası'nda çeyrek finale çıkmışcasına sevindim veya Galatasaray Messi'yi almış gibi hissettim..

Çok gurur verici ; formasına tarih boyunca paralı hiçbir sponsor almayan ve sponsorluklarına çok titiz yaklaşan Barcelona'yı Türk Hava Yolları uçuracak artık..

Tam 9 milyon € bedelli ,3 senelik bir anlaşma yapıldı THY ile El Barca arasında..

Bu anlaşma ile THY , Barcelona'nın 5.ana sponsoru oldu.
İlk 4'ünden ikisi lokal(Catalan) markalar ; diğer ikisi(Nike ve Audi)ise globaller. Yani , dünyanın en iyi futbol takımına sponsor olabilen 3 global markadan birisi Türk Hava Yolları.

THY, bundan sonra Barcelona logosunu ve ismini iletişim çalışmalarında kullanma hakkına sahip olacak ,saha kenarı ve ropörtaj panolarında ise THY logosunu göreceğiz.

Buna karşılık, THY Barcelona'nın adı ve logosunu taşıyan bir Airbus ayıracak El Barca için ve Katalan takımını her yere bu uçakla taşıyacak.
Şampiyonlar Ligi Finali için gidecekleri memlekette uçaktan inerlerken çekilip bütün dünyada yayınlanacak görüntülerde bir Türk bayrağı da olacak..
Eheh , takım gönderemedik bir türlü o kadar yükseklere ; bari uçak gönderelim, biz milletçe onunla da avunuruz..

Bu, THY için çok büyük bir adım. Zaten, dünyada saygın bir adı var THY'nin ama Barcelona sponsorluğu da bunun üstüne bir imza gibi..
"Biz dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biriyiz ; birincisi bile olabiliriz" demek bu aslında..
Emirates nasıl bu kadar büyüdü , nasıl dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri oldu biliyor muyuz? Peki Arsenal'in 7-8 yıl önce yaptığı yeni stadının isim sponsoru kim?
İşte , Emirates'i dünyanın tepesine taşıyan, marka bilinirliğini en yüksek seviyeye çıkartan bu sponsorluk stratejisiydi.
Bu yoldan giden THY'ye başarılar diyelim ; kazasız belasız uçuşlar diyelim..Aman ha! Ağzınızdan yel alsın..
Ortaklığın ilk uçuşu Dünya Kulüpler Kupası'na ; AbuDabi'ye idi..Sorunlu bir başlangıç oldu THY için..İspanyollar, kaşıkçı elmaslarını Türklere kaptırdıklarına çok da mutlu gözükmüyorlar , bürokratik sorunlar çıkarmışlar..

1 yorum: