9 Şubat 2011 Çarşamba

Wembley - Mayıs 2011 Şampiyonlar Ligi Finali


Dünya futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nin finali bu sene 28 Mayıs'ta, dünya futbolunun en büyük mabedlerinin başında gelen Wembley'de oynanacak. 2011 finali,Wembley'de bugüne kadar oynanmış altıncı Şampiyonlar Ligi finali olurken, stad yeniden yapıldıktan sonra oynanan ilk final olma özelliği de taşıyor.

Finalin logosu da,Vivien Westwood'dan Savile Row'a, tasarımlarında geleneksel unsurları günümüzün modern motifleriyle harmanlayan ünlü İngiliz tasarımcılardan ilham alınarak, kupanın kulplarından tutan İngiltere'nin ünlü aslan figürlerini kullanarak hazırlandı.


Logoda kullanılan fontlar,Caslon ve Gill,İngiliz yazım sanatlarından kaynağını alan ve İngiliz literatüründe kullanılan tarihi yazı karakterleri. Finalin değişken ve öngörülemeyen ruhunu logoya yansıtmak amacıyla da logonun değişik kullanımlar için çeşitli varyantları hazırlandı.

İngiltere futbolunda sadece Milli Maçlara, FA Cup ve Lig Kupası finali ile Premier League'e yükselme maçlarına ev sahipliği yapan bu muhteşem yapı 92.000 kişilik kapasiteye sahip. 2003 yılında yıkılana kadar Queen'den Michael Jackson'a, Beatles'dan Oasis'e bütün efsanevi müzik gruplarının tarihi konserlerine de ev sahipliği yaptı.
"Mekan oynatıyor" diyolar ya ; burası orası işte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder