31 Ocak 2011 Pazartesi

Artık Yalnız Yürüyecek - Torres Chelsea'de


Premier League'de ara transferin bitmesine saatler kala yaklaşık iki yıldır her transfer döneminde konuşulan, gündemden hiç düşmeyen olasılık gerçekleşti ve Fernando Torres 50 milyon sterlin Chelsea'ye transfer oldu.
Bu rakam, ayrıca İngiltere tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek mebla olma özelliği de taşıyor.

Chelsea'nin Torres'e ilgisi 2008 yılından beri sürüyordu ancak taraftarının tepkisinden çekinen Liverpool bu talebe karşı direniyordu. Ancak, Liverpool'un son iki sezondur Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması ve bu sebeple yaşadığı büyük gelir kaybı, Torres'in de kariyerini kupalar kazanabileceği ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde boy gösterebilme isteği bu direnci 50 milyon sterline kırmaya yetti. Bu mebla, Torres'in geçtiğimiz sezon başında kontratına eklettiği "Şampiyonlar Ligi'ne kalınamazsa 50 milyon sterlin karşılığı serbest kalır maddesine istinaden ödendi.

Liverpool taraftarları çok kızgın ve Torres ile Liverpool'un sahiplerini hain ilan etmiş durumdalar. Liverpool yönetimi tepkileri hafifletmek adına Ajax'ın Uruguay'lı forveti Luis Suarez'i 22,8 milyon pound ve İngiltere'nin en potansiyel forveti olarak görülen Newcastle'lı Andy Carroll'ı da 35 milyon pound ödeyerek kadrosuna kattı. Yani, Torres'in parası çoktan harcandı, şimdi başarısızlık devam ederse taraftarın tepkisi büyüyecektir.


Bu transferin bir ilginç yanı da, Torres'in bu hafta sonu Chelsea formasıyla çıkacağı ilk maçta karşısında eski takımı Liverpool'u bulacak olması. Torres ilk açıklamasında haftasonu Chelsea formasıyla ilk golünü Liverpool'a atmak istediğini söyledi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder