12 Mart 2009 Perşembe

İngiliz Tulumu


Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma maçlarında İngilizler tulum çıkardı. Gruplardan tam kadro olarak 4'lü halinde 16 takıma kalan Man.Utd,Liverpool,Chelsea ve Arsenal; 3 İtalyan , 1 de İspanyol'u devirip toplu halde çeyrek finale kaldı.


Son 8'de 4 takım bulundurmak nasıl birşeydir yaa!! Yani buradan yola çıkıp İngiltere Premier Ligi'nin kalitesi hakkında yorum yapmaya kalksak, La Liga ve Serie A ağlar heralde..Şu Liverpool ,ki Real Madrid'i sürklase ettiler İngiltere Premier Ligi'nde son 20 yıldır şampiyon olamıyor. Ama son 5 yılda 2 Şampiyonlar Ligi finali oynadı ,birini kazandı, diğerlerinde de yarı finalde elendi. Daha geçen yıl, Şampiyonlar Ligi finalinde iki İngiliz takımı birbirleri ile karşılaştılar. Bu yıl da uzak bir ihtimal gibi gözükmüyor. Oldum olası , İngiltere Premier Lig artık Şampiyonlar Ligi ile entegre olsun, ne diyelim.

Real Madrid, o kadar Galacticos değil ki artık, Liverpool karşısında izlerken resmen üzüldüm. Koskoca Real'in orta sahada ve hatta sahadaki en önemli oyuncusu dünyadaki 1500 Diarra'dan biri olan ve İngiltere'nin vasat takımlarından Portsmouth'tan gelen Lassane Diarra. Teknik Direktörü de bu sezon başında Tottenham'dan yaka paça kovulan Juande Ramos. Sadece bunlar bile İngiliz Ligi'nin gücü ile ilgili bir referans olabilir zaten..Alırsan Hollanda'lı bir ton adamı kadroya sırf Hollandalı diye olacağı budur. Sanki bu adamlar Euro 08'de Hollanda'yı şampiyon yaptı!!
Hiddink yürüyüşünü sürdürüyor. Drogba'yı hayata döndürmesi bile yeterdi Chelsea'ye şu kısa vakitte , o da onu yaptı.


Bayern ayıp etti biraz Sportin Lizbon'a..İlk maçtaki 5 - 0'lık deplasman galibiyetinden sonra içerde de 7 attılar. S.Lizbon'un teknik direktörü de maçtan önce onurumuzu kurtarmaya geliyoruz demişti!! Zor uyumuştur akşam..

1 yorum:

  1. Turnuvaya 4 takım ile katılıp son 8'e bu dört takım ile gelen ingilizleri Galatasaray 2000 yılı UEFA kupası yarı finalinde Leeds'i,finalde ise Arsenal'i devirip kupaya ulaşmıştı.(Bir kupa ancak böyle tesadüfen alınır...!)

    YanıtlaSil