13 Mart 2009 Cuma

İlle de Epik Olsun


Türk'lerin içinde olduğu her önemli maç gibi, dün akşamki Hamburg Galatasaray maçı da dramatik , trajedik , komik , garip , yorumla lafla çok da anlatılamayacak bir maç oldu. Normal maçları sevmiyoruz zaten. İlla epik olacak!!

İlk yarı Alman Ligi'nin kalitesinden şüphe ettim. Galatasaray, bu ligin şu an 4 puan farkla lideri olan Hertha Berlin'i orada üstün oynayıp devirmişti , Hamburg da iki hafta öncesinin lideriydi, onları da ilk yarıda kendi sahalarında ezik oynattı.

İkinci yarı erken bir gol yemesine rağmen yine de oyun hakimiyeti , pas üstünlüğü Galatasaray'daydı. Maç içinde momentumun döndüğü anlar vardır , bu maçta onlardan çok vardı.

Dakikadan dakikaya alt üst olan dengeler baş döndürücüydü. Ama, bence en önemlisi Hamburg'un golünün hemen ardından Lincoln'ün nefis pasına Nonda'nın atamadığı goldü. Zaten, o top döndü, Emre Aşık dönemedi, hakem süzemedi, maçtan önce herkesin korktuğu ama yok artık o kadarı da olmaz dediği oldu ; kartın rengi sadece Emre'yi değil herkesi bir anda kızarttı. 10 kişi kalan ilk takım değil Galatasaray ama 1 kırmızı kartla defans oyuncusuz kalan tek takım heralde..


Sonra "Yu yu" "Me?Me?" diyaloğu geldi. Bülent Hoca 3'lü defansa dönebilirdi ama orada oynayacak 3 adam da gerçek stopper özelliği taşımıyordu, Barış'ı Emre'nin yerine çekebilirdi , o da orta sahayı düşürürdü. Sonra Bülent Hoca geldi görüntüye birisine "Sen, Sen" diye işaret ederken , kamera Galatasaray barajına döndü, Kewell eliyle göğsüne vurup, "Ben mi?" der gibi yaptı , o an kafamdan maçın son yarım saatiyle ilgili binbir kötü senaryo geçti. Galatasaray 10 kişi, defansın göbeğinde de Kewell ve Hakan Balta var.

Bu seçim Bülent Hoca'nın Galatasaray kariyerinin daha başında ilk teknik direktör hamlesiydi. Klasik, herkesin yapacağı , sokaktaki milyonlarca teknik direktörğn düşüneceği bir hamle değildi. Oyuncularla diyalog kurmanın, oyun zekasının sonucuydu. Kewell sahadaki oyun zekası en yüksek Galatasaraylıydı, duracağı yeri iyi bilendi, o da pozisyonun hakkını verdi.

Bülent Hoca'nın diğer hamleleri de çok doğruydu; Arda bu sefer kalpten harbi gidecekti, O'nu bir süre daha oynamazsa kalpten gidecek olan Hasan'la değiştirdi. Son olarak da sezonun başından beri bir türlü "Hayat O'nda" moduna giremeyen Nonda'nın yerine ;bu maçta baştan başlaması gereken Ümit girdi. Bu değişiklikler de hakkını verdi, hatta bu ikilinin işbirliğinden bir de gol çıktı, ama Macar hakem Ümit'in incecik! faulunu yakalamayı başardı.

Lincoln'ün oyundan çıkarken Türkçe "Koç Koç , Niye ben?" deyişi kameralara takıldı , bir de direk soyunma odasına gidişi. Hırstandır , üzülmese üzülürdüm derim..

3 yorum:

  1. bülent korkmaz futbolcuykende gözü karaydı tuttuğu adam futbolu unuturdu :) ama zekasını iyi kullanan futbolcular hep efsane olmuşlardır bülent genç yaşına rağmen kariyerindeki dik basamakları hızlıca çıkmaya başladı hayırlısı.fenerbahçeli olarak neden çeğrek finale kalınmasın diyorum. bu arada ellerine sağlık değme yazarlara taş çıkartır :)

    YanıtlaSil
  2. Bülent Korkmaz'ın futbolculuğu döneminde zaman zaman sahadaki başarısının önüne geçen hırsını Bülent Hoca'da henüz tam olarak göremiyoruz.

    Ancak şu bir gerçek ki , hoca değişikliği Galatasaraylı oyuncuların üzerinde olumlu bir etki yapmış. Bülent Hocanın zaaflarını da bu şekilde örtebiliyorlar.

    Bülent Kormaz zamanla oyuna daha hakim olmayı öğrenecektir. Bir iki önemli galibiyet,avrupada atlanacak bir tur daha, galatasaray camiasında kredisi zaten fazla olan Korkmazın önündeki dikenli yolları temizleyecektir.

    Not: Maçın tümünü seyredemedim,ancak maçın yorumunu olkuduktan sonra , syretmiş kadar bilgi sahibi oldum valla. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bülent Korkmaz'ın futbolculuğu döneminde zaman zaman sahadaki başarısının önüne geçen hırsını Bülent Hoca'da henüz tam olarak göremiyoruz.

    Ancak şu bir gerçek ki , hoca değişikliği Galatasaraylı oyuncuların üzerinde olumlu bir etki yapmış. Bülent Hocanın zaaflarını da bu şekilde örtebiliyorlar.

    Bülent Kormaz zamanla oyuna daha hakim olmayı öğrenecektir. Bir iki önemli galibiyet,avrupada atlanacak bir tur daha, galatasaray camiasında kredisi zaten fazla olan Korkmazın önündeki dikenli yolları temizleyecektir.

    Not: Maçın tümünü seyredemedim,ancak maçın yorumunu okuduktan sonra , seyretmiş kadar içine girdim maçın. Tebrikler Paşa

    YanıtlaSil